úterý 24. září 2024

Pomoc po záplavách 21-22.9.2024

 Náš skautský oddíl se přihlásil do pomoci při odstraňování následků povodní. Nápad byl uvařit pomocníkům teplé jídlo (buřguláš a česnečku). Přes koordinátora skautské pomoci v Rudě nad Moravou, jsme dostali adresu, kde by jsme mohli náš plán uskutečnit.  Díky podpoře vedení firmy MAGNA Stity s.r.o, která nám zapůjčila velkou dodávku, jsme si v sobotu dovezli vše potřebné. Před z jedním z vyplavených domů jsme rozložili naše lavice, stoly, plynová kamna, barely s pitnou vodou, nádobím. 



Hned se začalo vařit aby se vše stihlo. V sobotu to měli pod palcem Studýňáci. Rychle očistit a nakrájet cibuli, česnek, buřty, brambory. Ze všech jen lilo (sluníčko krásně svítilo a hřálo). Pro jistotu se vařil ještě jeden buřguláš v kotlíku. 




 Vše se stihlo a první strávníci si ještě mohli vybrat jako z dalšího jídla výborné myslivecké klobásky. Všem chutnalo

I přes velký zájem nám toho hromadu zbylo na další den.

V neděli to měli na starost Štíťáci. Ráno se vše znovu umylo (přece jen jsme byli v kontaminované oblasti) a připravilo na další ohřátí oběda.




Když jsme nemuseli vařit, tak hrozilo, že se budeme nudit. To však nakonec nehrozilo. Přišel za námi jeden z místních hasičů, zda by jsme jim nepomohli s úklidem. Přistavili nám kontejner a my uklidili několik hromad, které byly poblíž u okolních domů. Pracovali malí i velcí.


Jen pře oběd brigádníků byla pauza.....i naši se najedli....




Pak už jen doplnit již skoro plný ,,konťas", poumývat nádobí, vše uklidit, sbalit, naložit do dodávky, odvézt a uložit do skladu. 
Bylo to sice náročné, ale hřejivý pocit u srdce...to za to stálo. 
Držíme všem zatopeným a pomocníkům palce, ať je nezmůže únava, ať jim přeje počasí a vše dobře dopadne.
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat