středa 14. února 2024

Schůzka 2.2.2024

 Po zahájení schůzky benjamínků - jako vždy, oddílovým pokřikem, jsme šli ven do parku. Počasí takové umžourané, sníh mizí před očima :-(  .  Na rozehřání jsme si zahráli oblíbené ,,Rybičky".


 Pak nás Luboš naučil jednu starou hru - Indiánská honička. Nejprve jsme ve zbývajícím sněhu vyšlapali cestičky, které se různě křížily.....
Pak už je to skoro klasická honička. Ten kdo prchá, musí běžet vždy jen vpřed a jen na křižovatce cestiček se může otočit. Zato ten kdo honí, se může libovolně otočit. Jen nikdo nesmí opustit cestičku. Jinak dostává ,,babu" a honí on. Blížící se tma nám ohraničila dobu hraní. Tak jsme se museli vrátit na klubovnu. Tady jsme se učili nový způsob luštění morseovky ze skautské stezky.  Tady musíme pochválit i ty nejmenší, co ještě nechodí do školy. Jak už zvládají písmenka a co neumí, tak se za chvilku naučily za pomocí starších a nebo jen odkoukali.... šikulky. 


Při pohledu na hodinky jsme zjistili, že jsme o nějakou minutu přetáhli konec schůzky. Tak ještě uklidit, pokřik a domů.


Žádné komentáře:

Okomentovat