sobota 14. července 2012

Tábor 2012 - Otaslavice u Prostějova



Ani jsme nestihli uklidit kroj do skříně z oslav 100let skautingu, a už jsme si ho balily na tábor. Ten se letos konal v třešňovém sadu nad obcí Otaslavice u Prostějova. Odjížděli jsme v sobotu 14.7. a vraceli se v sobotu 28.7. Tábora se zúčastnilo kolem 25-ti účastníků. Více prozrazují fotky nebo zápis jedné z našich světlušek.

Ahoj,
Moje jméno je Jitka. Na tábor jsem přijela 14.7. a dnes je 22.7., takže jsem tu deset dní. Dne 19.7. jsme se vydali na cestu do středu Moravy. Je to jen velký vysilač a skoro nikomu se tam nechtělo. Motivoval nás ale oběd v Brodku u Prostějova, takže jsme šli všichni. Dali jsme si smaženy sýr s hranolky a někdo měl dokonce řízek s bramborem. Konečně jsme se dočkali návštěvního dne. Přijeli rodiče a bylo jich tu hodně. K večeru jsme hráli hru, kde musíme získat barevné koule druhého družstva, které tvořili vedoucí. Nejlepší na tom bylo, že nám pomáhali i tatínci. Občas nejsme moc hodni, takže jako trest musíme běhat do Otaslavic. Všichni, i ten, kdo nezlobí.
Jeden za všechny, všichni za jednoho. Taky jsme už dvakrát byli na bazéně. V bazéně
v Ondraticích sice byla zelena voda, ale i přes to, to bylo docela dobry. Vynahradili jsme si to druhým bazénem, kde měli i bufet a nakoupili jsme si spoustu sladkosti.
Byli jsme se taky podívat na zřícenině v Ondraticích, je to prý stara hladomorna,
která zbyla z hradu, který tu kdysi stával. Potom nás v noci vedoucí vzbudili a hráli jsme noční hru. Museli jsme dopravit poklad přes hlídky do přístavu. Docela jsem se bála. Dnes jsme hráli vodní bitvu, a protože jsme cestovali po Egyptě, stavěli jsme pyramidy. Možná v nich budeme moct i spát. Pepa píská nástup, musím jit.
                                                                               
                                                                                                                    Jitka Drlíkova

Žádné komentáře:

Okomentovat